خرید | فروش | کاه غنی شده با اوره

کاه غنی شده با اوره

یکی از روش های غنی سازی مواد خشبی مثل کاه استفاده از کود شیمیایی اوره(کود سفید) که هم به نسبت ارزان و در دسترس می باشد

کاه اوره که از ترکیب کاه و کود سفید (اوره – ازت) و ملاس به دست می اید

دارای پروتئین لازم میباشد و در پروار دام جایگزین جو و گندم و .. سایر مواد مغذی میشود

ارزان بودن این محصول باعث جایگزینی در جیره غذایی شده

 

 

مراحل غنی سازی

۱- ساخت سیلو
سیلو به محلی گفته می شود که در آن مواد غذایی را برای سالم ماندن، انبار وذخیره می کنند. سیلو را به سه روش می سازند:
الف) کندن گودال در زمین
ب) ساختن یک چهار دیواری بر روی زمین
ج) پوشاندن کامل کاه با استفاده از پلاستیک

۲-آماده کردن کاه
ابتدا کاه را وزن کرده ودر صورت درشت بودن آنها را به قطعه های در حدود ۱۰ سانتیمتر خرد می کنیم.

۳-آماده کردن محلول
به ازای هر۱۰۰ کیلوگرم کاه ۵ کیلوگرم کود اوره(کودسفید) لازم است که آن را در۱۰۰ کیلو گرم آب به خوبی حل کنیم. برای خوش خوراکی سیلو می توان حدود ۲ الی ۵ کیلوگرم ملاس و ۵/۲ کیلو آهک و ۵/۲ کیلو نمک به محلول اضافه کرد.البته برا ی استفاده از انرژی قند و اسکلت کربنی موجود در ملاس می توان ملاس را هنگام دادن جیره به دام ها به آن اضافه کرد.

۴ – تهیه سیلو
برای پرکردن سیلو یک لایه از کاه را در سیلو می ریزیم وبه وسیله آبپاش یا آفتابه تمیز از روی آن می ریزیم وهمینطور یک لایه کاه وبعد به وسیله آبپاش محلول پاشی می کنیم و آنها را فشرده می کنیم.به طوری که هم کاه خیس وفشرده شود وهم هوای بین آنها خارج شود این کار را تا پر شدن سیلو ادامه می دهیم.

پوشش سیلو
به وسیله پوشش پلاستیکی، سیلوی پر شده وفشرده را به خوبی می پوشانیم به طوری که هوا وآب به درون آن نفوذ نکند، سپس اطراف پلاستیک را برای پوشش بهتر با کاهگل یا گچ می چسبانیم تا اطمینان بیشتر حاصل شود.

 برداشت سیلو
مدت زمان لازم برای آماده شدن سیلو بستگی به درجه حرارت محیط دارد. اگر هوا گرم باشد سیلو ظرف مدت یک هفته آماده است واگر هوا معتدل باشد این مدت دوهفته ودر صورت سرد بودن هوا سه هفته به طول می انجامد.
توجه داشته باشید دراین مدت هرگز به سیلو دست نزنید.
بعداز این مدت می توان از گوشه پلاستیک به اندازه مورد نیاز کنار زده وسیلو را برداشت کرد. استشمام بوی گاز آمونیاک علامت غنی شدن کاه است.
۴- مصرف کاه غنی شده
قبل از خورانیدن کاه غنی شده به دام ها سیلو را چند ساعت درهوای آزاد پهن کنید تا بوی گاز آن از بین برود وسپس به صورت تدریجی به مصرف دامها برسانید.
سعی شود سیلو ابتدا در جیره غذایی دام به مقدار کم وسپس به مرور اقزایش یابد.